Cure Park voor kinderen

Lavendel workshop, William Speakman

Educatief programma

Ontwikkeld door Myrthe Mandemakers

 

Kunstroute voor kinderen

Kruip door het struikgewas van het Amsterdamse Bos en gebruik al je zintuigen. Voel jij je beter door vliegtuigtrillingen? Ben je relaxter na het ruiken van lavendel? De opdrachten helpen je om de kunstwerken van Cure Park met al je zintuigen te ervaren. Ook kom je meer te weten over de kunstwerken en door wie ze zijn gemaakt. Haal de kunstroute voor kinderen op bij Care Center.

Kunstenaarsworkshops

Maak kennis met de kunstenaars van Cure Park. Welke vragen stellen zij, en wat willen zij jou laten ervaren? Iedere week is er een speciale workshop waarbij kinderen samen met kunstenaars aan de slag gaan met onderwerpen als zorg, ziekte, gezondheid en genezing.

Kosten: 3,00 €

4 juniWilliam Speakman. Lavendelolie maken. Leeftijd: 8+, 14.00 – 16.00 uur.

Onderzoek het lavendel kunstwerk van William Speakman. Hoe komt het dat je rustig en relaxed wordt van lavendel? En wat doet de geur met jou? Tijdens deze workshop leer je hoe je olie maakt van lavendel. Zo creëer je je eigen medicijn tegen piekeren en nog veel meer… Doe mee en ontdek het zelf! Bestel tickets hier

 

5 juni  en 18 juni Claudia van DijkBuikhuis. Leeftijd: 4+, 13.30 – 14.30 uur.

Wat voelde je toen je nog niet geboren was? Hoe zag het er uit in de buik van jouw moeder? In deze workshop denk je na over geboren worden. Ervaar het kunstwerk van Claudia van Dijk en Arden Rzewnicki en werk met je handen aan een buikhuis. Bestel tickets hier

 

11 juni Ruchama Noorda. Kunstwerken maken van dingen uit het bos. Leeftijd: 5 – 9 jaar, 13.00 – 16.00 uur (doorlopend).

Welke watergeluiden hoor je in dit kunstwerk? Hoe maak je een tempel van dingen die je vindt in het Amsterdamse bos? Ervaar dit kunstwerk met je oren en je handen. Ontdek hoe Ruchama Noorda het gemaakt heeft en bouw samen met haar aan een eigen rustgevende plek. Bestel tickets hier.

 

25 juni – Hoe zorg je goed voor jezelf? Leeftijd 7+, 13.00 – 14.45 uur.

Goed je tanden poetsen én handen wassen! Dat zegt je moeder of vader vast heel vaak tegen je. Maar hoe zorg je eigenlijk goed voor jezelf? Kan je door te luisteren naar je lichaam, iets wat van binnen niet fijn voelt, oplossen? Tijdens de workshop maken we samen een speelse ontdekkingsreis. We leren met energie te werken en samen te luisteren naar wat ons lichaam ons wil vertellen. We reiken je een paar mooie werktuigen aan zoals een bruisbal voor in bad, of een potje madeliefjescrème zodat jij zelf voor je blauwe plekken kan zorgen.

 

2 juli – SulSolSal. Workshop fermenteren. Leeftijd 8+, 15.00 – 16.00 uur.

Hoe maken bacteriën jouw eten lekkerder? Bestaan er gezonde schimmels? En waarom is zuurkool en yoghurt zuur? Ontdek het zelf in de keuken van SulSolSal. Tijdens deze workshop proef je hoe je eten langer houdbaar kan maken en help je de kunstenaars bij het fermenteren van eten. Bestel tickets hier.

 

9 juli – Cathalijne Smulders: Leeftijd 4+, 14.00 – 15.00 uur.

Hoe dans je als één van je benen of armen niet mee kunnen doen? En wat als je niet kan praten? In deze workshop ervaar je hoe het is om een beperking te hebben. Dans en beweeg mee met kunstenaar Cathalijne Smulders in het Amsterdamse Bos. Bestel tickets hier

 

16 juli – Mark Bain. Mash-Up Toy Kids workshop, Leeftijd 6+, 13.00-15.00 

Ieder kind heeft wel kapot speelgoed. Hier gaan we mee aan de slag, samen met kunstenaar Mark Bain. We halen onderdelen uit elkaar, bekijken de constructie, mixen van alles door elkaar en maken een nieuwe creatie: een monster, een fantasiedier, een voertuig of iets zonder naam. Neem al je kapotte, houten, metalen en plastic speelgoed mee. Knuffels en poppen zijn ook welkom, als je maar niet bang bent dat ze veranderen in Dokter Frankenstein. Bestel tickets hier.

 

Schoolbezoeken

Ontdek Cure Park tijdens een schoolbezoek. Welke helende werking ervaren leerlingen bij de kunstwerken van Cure Park? En hoe hebben ze in het dagelijks leven te maken met zorg? Schoolklassen zijn welkom voor een gratis actieve rondleiding. Aanmelden en meer informatie: info@myrthemandemakers.nl of gerda@taak.me