Shana Moulton, This organ wants this, that organ wants that

In 2002 begon Shana Moulton haar serie Whispering Pines, over haar alter ego: de naïeve, hypochondrische huisvrouw Cynthia. In een psychedelisch universum is Cynthia steeds op zoek naar geluk en gezondheid. Tijdens Cure Park vindt This organ wants this, that organ wants that plaats, een combinatie van performance en videoprojectie. Met behulp van onder meer lavalampen en commerciële jingles probeert Cynthia haar organen te harmoniseren. Tijdens deze pogingen fungeren schijnbaar alledaagse objecten, zoals elektrische dekens, luchtbevochtigers en Crystal Light-drankjes als portalen naar Cynthia’s onderbewustzijn, waar haar zoektocht naar zelfrealisatie wordt verkend door middel van uitgebreide, hallucinatoire sequenties.

De veelal op vrouwelijke consumenten gerichte producten uit de wellness-, gezondheids- en schoonheidssector, alsook decoratieve en nutteloze artikelen uit de huishoudelijke sfeer dienen als protagonisten en rekwisieten voor de video’s en installaties van Shana Moulton. Haar vertrekpunten zijn de drang om jezelf te verbeteren en de beloften van de consumentencultuur en hedendaagse geloofssystemen, waaronder esoterische bewegingen, die daarop inspelen.

Shana Moulton (US, 1976) creëert met haar performances, video’s en installaties werelden op de grens tussen absurditeit en waarheid, catharsis en cliché, het materiële en het spirituele. Moulton studeerde aan De Ateliers van 2004 tot 2006. Ze had solotentoonstellingen in onder meer Nieuwe Vide in Haarlem, Palais de Tokyo in Parijs, Kunsthaus Glarus in Zwitserland en MOCA Cleveland. Ze woont en werkt in New York en Californië.

De performance vindt plaats op 1 juli om 18.30 uur in Care Center. Reserveren is niet nodig. Beperkte plaatsen beschikbaar.