Jasper Griepink, LOVE SPACE

Jasper Griepink, LOVE SPACE

Deze zomer krijgt Amsterdam een eerste LOVE SPACE, een tijdelijke Tempel van de Liefde die als gemeenschapscentrum functioneert. Men kan hier op een bewuste en diepere manier verbinding maken met seksualiteit, erotiek en partnerschap. Volgens Jasper Griepink heeft seksuele energie de kracht om te helen. Daarom zou de energetische en psychische uitwisseling van erotische intimiteit niet onbewust plaats moeten vinden in de rafelrand, ‘s nachts of even tussendoor, maar juist in het middelpunt, waar het bewust beleefd wordt.

Geïnteresseerden kunnen bij LOVE SPACE terecht om samen liefde te bedrijven en zich te bevrijden van angst, conditionering en onuitgesproken regels. Via dagelijkse ‘sharing circles’ wordt tijd en ruimte gegeven aan het delen en bevragen van gevoelens. De deelnemer bepaalt zelf met zijn/haar partner(s) een tijdstip, en formuleert een doel voor de energie die vrijkomt bij het bedrijven van de lichamelijke liefde. Het LOVE SPACE-team kan eventueel assisteren bij het formuleren van deze doelstellingen.

LOVE SPACE is een poging om het persoonlijke en private te verbinden met het publieke en politieke, een intieme plek zonder voyeurisme of exhibitionisme. Veiligheid en verbinding met onze menselijke seksualiteit staan centraal en er wordt niets anders van de deelnemers verwacht dan dat zij op hun eigen authentieke ontdekkingstochten gaan.

In zijn performances, installaties, interventies en teksten onderzoekt Jasper Griepink (NL, 1988) de visies en vaardigheden die nodig zijn voor een gezonde en uitbundige toekomst voor de mensen op aarde. Doorgaans nodigt hij deelnemers uit in tijdelijke, gewijde plekken waar lichamen, verhalen en gevoelens nader tot elkaar kunnen komen, waardoor intieme verbindingen tussen mensen ontstaan als remedie tegen het virus van het kapitalisme. Griepink wil mijn zijn werk vormen van denken en doen emanciperen, en een eco-spiritueel samenleven op de planeet helpen ontwikkelen.

www.lovespace.one

LOVE SPACE (22 juni t/m 2 juli) kan van donderdag t/m zondag bezocht worden tussen 12.00-20.00 uur. Voel je vrij om te komen vrijen. Late night (and early morning) reserveringen mogelijk op aanvraag via lovespaceone@gmail.com. Sharing Circles dagelijks van 14.00-16.00 uur, met daarna een workshop tot 18.00 uur. Het programma is gratis, donaties zijn van harte welkom

Dit programma is onderdeel van het drieluik LEVEN/ LIEFDE/ DOOD. Hebben we nog zeggenschap over geboorte, seksualiteit en dood? Claudia van Dijk, Arden Rzewnicki, Jasper Griepink en Karel Winterink stellen een programma samen over de essentie van de levenscyclus, vol real–life ervaringen, workshops en gesprekken.

 

Programma LOVE SPACE

  • Woensdag 21 juni, 21.00 – 00.00

Rituele opening en inwijding met ‘personal storytelling’ op Midzomernacht

 

  • Donderdag 22 Juni

14:00 – 16:00 Sharing Circle

16:00 – 18:00 Workshop: Insight Dialogue with Justin Kievith

 

  • Vrijdag 23 Juni – Being Single / Being with Yourself

14:00 – 16:00 Sharing Circle  – Vandaag delen we ervaringen over single zijn en hoe dit van invloed is op onze seksualiteit met anderen en onszelf. Hoe kunnen we een diepe verbintenis aangaan met anderen zonder toegewijd te zijn aan een relatie? Hoe gaan we deze verbintenis aan met onszelf? Een middag over de avonturen en gevaren van single zijn, celibatair or niet.

16:00 – 18:00 Geen workshop gepland maar tijd voor ontmoeting. Singles zijn speciaal uitgenodigd.

 

  • Zaterdag 24 juni en donderdag 29 juni – Hoe word ik de beste minnaar van de wereld?

met Toña Wong Chung en Marcelino

12.00: Yin yoga voor hart en nieren en uitleg over de seksualiteit in je lichaam met hierbij ook yoni en lingam yoga.
13.00: 2e yoga sessie zoals hierboven beschreven, of momenten van chakra healing.
14.00-16.00 Teaching + Sharing Circle met Marcelino en Toña
Q&A en inspiratie over verschillende relatievormen. Hoe werkt een open relatie? Bestaat vreemdgaan wel?

Na 16:00 geen programma maar kans om de gasten te spreken.
https://www.healingspace.nl/over-ons/tona-wong-chung

 

  • Zondag 25 juni

14:00 – 16:00 Sharing Circle

16:00 – 17:00 Workshop: Insight Dialogue with Justin Kievith

18:00 – Film: Love community, art and the means of living in community
Film van Paul-Julien Robert, 2012, 93 min. Vertoning in Care Center. [6,00 € + bites] Bestel tickets hier: 

 

  • Vrijdag 30 juni – Vrijen zonder te vrijen

Met Nicola Rian Romme, Reiki priesteres

14:00 Sharing Circle, aansluitend de workshop. [tijden kunnen nog veranderen]

We hebben vaak meegekregen dat seks iets is wat je doet met een partner, een geliefde, en dat het met geslachtsdelen te maken heeft. En dat het te maken heeft met ‘lekker’, net zoals dat bij Reiki het geval is. Maar wat is dat gevoel? Is het universele levensenergie? En is dat hetzelfde als seksuele energie?

Bij de Love Space wordt een ruimte gecreëerd voor ervaring, verdieping en uitwisseling van liefde. Een plek om met elkaar een (seksuele) eenheidsstaat te ervaren, zonder elkaar hiervoor aan hoeven te raken. Zegt je hoofd: zomaar liefde delen met deze mensen zonder dat ik verliefd op ze ben? De middag maken we samen. Wat we nodig hebben is dat je durft, dat je je openstelt en dat je blijft voelen wat je wel en wat je niet wil. Meer uitleg volgt op de dag zelf.

NB – Het kan handig zijn om iets mee te nemen om te schrijven of te tekenen.
Over Nicola Romme: http://atlasreiki.nl/over/

 

  • Zaterdag 1 juli – Happiness, Love and Pleasure; the expression and containment of desire.

Met Muharrem Murat

14:00 – 16:00 Sharing Circle, thema: Genot

16:00 – 18:00 Workshop – Een interactieve workshop met meditatie, ademhaling, oefeningen en beweging. Met een introductie op de filosofie en het inzicht in de werking van de geest in relatie tot verlangen en genot. Hoe kunnen we genot, passie en extase kanaliseren? Verwacht tijdens de workshop veel plezier en gelijkgestemde mensen.

Muharrem Murat is meditatieleraar en heeft meer dan 12 jaar ervaring met de praktijk en theorie van meditatie in relatie tot psychologie, biologie, chemie en het lichaam. Tijdens zijn 10 jaar durende danscarrière ontwikkelde hij een getraind oog voor de connectie tussen partners en voor het uitdrukking geven aan verlangen.

 

  • Zondag 2 juli, (Nog onder voorbehoud): Extatic Dance – dansmiddag buiten

Met Sophia Maria Kienhuis