Abner Preis, The Mask Maker and The Tree

Beeldend kunstenaar/ verhalenverteller Abner Preis presenteert in zijn nieuwste werk een verhaal getiteld The Mask maker and the Tree. Deze vertelling speelt zich af rond een dorp met zombies die een pact sluiten met een magische boom om voor altijd gelukkig te kunnen zijn. Op basis van een driedaagse workshop waaraan zo’n vijftig (Noord) Amsterdammers deelnamen werd het verhaal opgevoerd en op video opgenomen. Het verhaal wordt hierna in verschillende vormen gepresenteerd.

Het verhaal is gesitueerd in het bos, maar werd gefilmd op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Als onderdeel van Cure Park kan het verhaal opnieuw in de context van een bos (het Amsterdamse bos) bekeken worden; als performance met video en live muziek. Hiermee brengt Abner Preis het verhaal op 13 juli terug naar zijn roots, als realiteit, als fictie, wellicht als utopie, of iets dat er tussenin ligt. Vervolgens neemt Preis op 18 juli een performance variant met video-installatie mee naar de locatie waar het geschoten werd, de urban jungle van de NDSM-werf.

Abner Preis (IL, 1975) is een verhalenverteller. Hij werkt met verschillende media waaronder tekeningen, performances, installaties, video’s en foto’s. Kenmerkend voor zijn oeuvre is dat de verhalen worden verteld door middel van publieksparticipatie. Preis studeerde in 2013 af aan het Dutch Art Institute. Hij deed performance bij onder meer Art Rotterdam, Filmhuis Den Haag, Grace Exhibition Space New York, Museum Quartier Vienna, Human Cities Festival Istanbul en Scope Miami.

www.abnerpreis.com

 

Donderdag 13 juli, 22:00 uur – nachtelijke performatieve tour tijdens Cure Park

Tijdens de Cure Park kun je onder leiding van Abner Preis deelnemen aan een performatieve tour door het bos, deels te voet en deels per kano, eindigend bij de video-installatie. Tijdens de tour wordt live cello muziek gespeeld.

Start bij Care Center/ Bostheater, De Duizendmeterweg 7, Amstelveen. Aanmelden: info@curepark.nl. Deelname gratis

 

Dinsdag 18 juli, 22:00 uur – Performance tijdens Over Het IJ Festival, eindigend bij Sexyland 

In het festivalhart van het Over het IJ festival voert Abner Preis The Mask Maker and the Tree op waarna een performance met videovertoning, live muziek en dj begint bij Sexyland. De aanvang van de performance bij Sexyland is 23:00 uur.

Over het IJ Festival, TT Neveritaweg 61, entree gratis. Sexyland, Ms. van Riemsdijkweg 39, entree 2,50 €

 

Mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Amsterdamse Fonds voor de kunst, Stichting NDSM-werf, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Mondriaan Fonds. Met dank aan Kanoverhuur Amsterdamse Bos