Lendl Barcelos, Valentina Desideri, Myriam Lefkowitz, Infinite Ear: Contingent Studies in Sensing Sound

La Piscine, first edition at Leclerc swimming pool in Pantin, Les Laboratoires d’Aubervilliers, October 2015, photo: Laëtitia Striffling

Samengesteld door Council (Grégory Castéra en Sandra Terdjman)

Workshop en poster

Lendl Barcelos, Valentina Desideri, Myriam Lefkowitz verzamelen zintuiglijke oefeningen die het mogelijk maken onze beleving van geluid te verdiepen en verbreden. Deze verzameling is een mix van artistieke, therapeutische, muzikale, conceptuele en poëtische oefeningen, zowel bestaand als nieuw ontworpen, waaronder werken die werden uitgevoerd voor de tentoonstelling Infite Ear (2016).

Verzameld in de vorm van bladmuziek en instructies worden deze oefeningen tijdens Cure Park ten tonele gebracht in een workshop van Lendl Barcelos en in een poster, ontworpen door Goda Budvytyte. De posters is samengesteld uit 16 uitneembare kaarten met instructies geselecteerd uit de verzameling, waaronder bladmuziek geinspireerd door Pauline Oliveiros en Lisa Nelson. De poster wordt gratis gedistribueerd tijdens Cure Park.

De vier uur durende workshop beweegt zich door Cure Park in verschillende constellaties van gezamenlijke en individuele oefeningen waardoor luisteren kan worden ervaren als therapie, als dromen, als toekomst, en als muziek.

Infinite Ear: Contingent Studies in Sensing Sound werd samengesteld door Council in het kader van TACET, een onderzoek gewijd aan experimenten rondom kennis over doofheid en de transformatie van horen. Gestart in 2013 in de context van de Sharjah Biennial 11 (U.A.E) in samenwerking met Tarek Atoui, ontwikkelde TACET zich tot een tentoonstelling getiteld Infinite Ear in 2016 bij Bergen Assembly (Norway). De volgende editie van Infinite Ear zal plaatsvinden in Garage (Rusland) zomer 2018. Meer information: www.houseofcouncil.org

Lendl Barcelos (GB, 1987) is PhD-kandidaat in ‘sonic abstraction’ aan Kingston University in Londen en is deel van Asounder & the collaborative artist 0[rphan]D[rift>]. Valentina Desideri (IT, 1982) is kunstenaar in Amsterdam. Ze studeerde hedendaagse dans aan het Laban Centre in Londen en deed een Master in Fine Arts aan het Sandberg Instituut. Myriam Lefkowitz (FR, 1980) is performancekunstenaar in Parijs. Sinds 2010 doet ze onderzoek naar aandacht en waarneming. Council (Grégory Castéra en Sandra Terdjman) is een instituut dat kunstenaars en projecten die zich bezighouden met de representatie van maatschappelijke problemen onderzoekt, produceert en ondersteunt. Momenteel focust hun onderzoek op ‘Deaf Knowledge’ en de transformatie van horen (TACET, 2013-heden).

www.formsofcouncil.org

Vrijdag 9 juni en zondag 11 juni van 14.00 tot 18.00 uur, er is plek voor maximaal 25 deelnemers.

Draag comfortabele kleding en een deken. In andere materialen wordt voorzien.

Start: Care Center, aanmelden via info@curepark.nl