Kochta Kalleinen – Temporary pavilion for permanent negotiations

Het kunstenaarsduo Tellervo Kalleinen en Oliver Kochta-Kalleinen verzamelde voorafgaand aan Cure Park verhalen over conflicten. Zij riepen mensen op een verhaal te schrijven over een conflict: op het werk, in een relatie, in de buurt of op wereldschaal. Het kon gaan om een probleem waar de hoofdpersoon deel van uit maakte, een bemiddelende rol in speelde, of juist aan de zijlijn stond. De verzamelde conflicten hebben een ding gemeen: zij werden (uiteindelijk) opgelost. Wat gebeurde er, en hoe werd de situatie ten goede gekeerd? Een selectie van deze verhalen wordt in het Temporary pavilion for permanent negotiations door mediator Chantal van Doesburgh opgesteld en opnieuw verteld. In een arena van zand maakt zij de problematiek inzichtelijk en tastbaar met attributen en ruimtelijke ingrepen. Het proces van probleemoplossing staat centraal, want hoewel niet alle problemen op te lossen zijn, kan de visualisatie ervan helpen bij het zoeken van de juiste aanpak voor moeilijkheden in je eigen leven. Wanneer de mediator het speelveld heeft verlaten kun je zelf aan de slag met de attributen en instructies die ter plekke klaarliggen. Met dit project willen de kunstenaars laten zien dat, ook al voelen we ons vaak machteloos ten aanzien van conflicten, het mogelijk is invloed uit te oefenen op problemen met de juist methoden en een positieve insteek.

Tellervo Kalleinen (FI, 1975) en Oliver Kochta-Kalleinen (DE, 1971) is een Fins-Duits kunstenaarsduo. De afgelopen vijftien jaar ontwikkelden zij participatieve kunstwerken, waarbij kennisdeling centraal staat. Het duo ziet kunst als een manier om unieke en transformatieve situaties te creëren die mensen samenbrengen.

www.studiokalleinen.net

Dit werk is doorlopend te bezoeken op locatie 4 op de kaart. De sessies vinden iedere zaterdag en zondag plaats, van 16.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van 17 en 18 juni).

 

Thema’s:

Zondag 4 juni, conflict rondom erfenis

Lisa’s familie valt uit elkaar wanneer haar grootmoeder het geliefde familiehuis nalaat aan een van de drie kinderen.

Zaterdag 10 juni, conflict op een school

Een docent drama geeft theaterlessen op een school, ziet geweld in de klas en bemerkt dat de vaste docenten van de school het gedrag van de kinderen ontkennen.

Zondag 11 juni, conflict in de kunstwereld

Een nieuwe museumdirecteur wordt het mikpunt van verhitte kritiek van de lokale kunstgemeenschap.

Zondag 24 juni, conflict in de zakenwereld

Nieuwe zakenpartners hebben een vertrouwensconflict en zoeken hulp van een professionele mediator.

Zondag 25 juni, huwelijksconflict

Scheiden na een lang huwelijk is niet makkelijk als de communicatie niet werkt, zeker wanneer je een kind hebt samen.

Zaterdag 1 juli, vriendschapsconflict

De 14-jarige Sara heeft een conflict met een vriend. Haar moeder steunt haar met een oplossing maar ze vindt haar eigen manier.

Zondag 2 juli – thema wordt aangekondigd

Zaterdag 8 juli – thema wordt aangekondigd

Zondag 9 juni – thema wordt aangekondigd

Zaterdag 15 juli – thema wordt aangekondigd

Zondag 16 juli – thema wordt aangekondigd